משאוושה של דו קיום

ליוסף מחמד באבאללה, הבעלים של חומוס אלעכאוי מכפר קרע, יש סיפור חיים  מיוחד. הוא נולד בעכו לאמא יהודיה ממוצא פולני שנפלה בשבי הלבנוני. במהלך נפילתה בשבי התאהבה בצעיר מוסלמי- ונישאה לו.

בעברו  ניהל יוסף מסעדות רבות של אוכל ישראלי ואירופאי, אבל דווקא לחומוס הוא לא התקרב. רק לפני מספר שנים הוא החליט שהוא רוצה את הפינה שלו שבה הוא יוכל להעניק לאנשים את ההנאה מאכילת חומוס.
את המתכון לחומוס הוא אמנם לא מגלה לנו – מדובר במתכון שעבר במשפחה במשך יותר ממאה שנים (!) אבל הוא מוכן לגלות איך הוא מכין משאוושה מעוררת תיאבון.

מתכון משוואשה:

מרכיבים:
גרגרי חומוס חמים
טחינה גולמית
שום, מלח, לימון
שמן זית
מים קרים

אופן ההכנה:

  • שמים בכלי גרגרים חמים
  • מוסיפים טחינה גולמית
  • מוסיפים שום, מלח, לימון
  • מערבבים את הכול ביחד – משוואשים את זה!
  • צבע התערובת יהפוך לחום בהיר.
  • מוסיפים מים קרים.
  • ממשיכים לערבב, אבל לא מועכים חלילה. אמור לקבל תערובת קצת מימית.
  • מוסיפים שמן זית.
  • זהו, זה מוכן

http://www.nowtv.co.il/video/sipurmatkon-babaalla/

NOW לאכול - ערוץ המתכונים
אולי יעניין אותך עוד: